tirsdag 1. november 2011

Brudebukett - Dekorativ stil, rund form med heng

I denne oppgaven har vi jobbet i grupper, jeg var på gruppe med Louise.

Målene våre var :
-Dokumentere og vurdere egne produkt.
-eksperimentere med å velge materiale og teknikker til ønskt produkt og uttrykk i blomsterdekoratørfaget.
-Vurdere og grunngi ulike ideer til blomsterfaglige produkt.

Vårt eget mål var:
-Være sikker på stifteteknikken, og lage et fint arbeid.

Ut fra målet vårt, syntes vi det det var veldig viktig å fokusere på stifteteknikk. Når vi jobber med brudebukett er det viktig materialene sitter godt, sånn at de ikke skal kunne falle av. Og siden vi ikke følte oss helt trygge på dette, valgte vi å jobbe ut fra det. 



skisser
Vi fant raskt ut hvilken form vi ville lage

Nelliker som er stiftet og tapet og formet som en rund halvkule
Her har vi begynt på henget , der vi bl.a har hjerteranker. Vi fant ut at vi ville bruke sølvtråd å feste det vi hadde i henget med. Det gjorte at vi fikk litt ekstra pynt og et godt feste.
Etter vi var fornøyd med mengden i henget, limet vi hjerteranke og rosa nellik blader på kula. Vi ville la orkideen dominere, derfor valgte vi rosa orkideer. 

Ferdig
Harmonisk helhet: Fikk god balanse og fin rytme i materialene, og et bra omriss.
Teknikk: Her har vi brukt stifteteknikken å festa materialene med, Fine snitt og godt stiftede materialer, og ingen klemte eller stygge materialer.
Dominans: Dominansen her er orkideene med sine sterke rosa farge.
Proposjoner: proporsjonene var riktige i med at det var en tett lav bukett 1/2 over og 1/2 under bindepunkt, men grepet måtte være litt lenger siden bruden skulle holde i det. Det var en 45graders vinkel under bindepunkt og opp som fulgte opp kravet for en bukett med heng eller dråpeform.
Volum: Skapte volum med å ha litt luft i henget og med å gjenta materialer i henget på nellikkule.
Kontrast: Noen kontraster med lyse og mørke farger som hvit og rosa, rue og glatte overflater som glatte hjerteranke og rue nelliker. Noen kontraster i linjene med organiske og rette linjer som henget på buketten.


Egenvurdering: Vi er veldig fornøyd med resultatet, vi har jobba bra med stifteteknikken og synes vi har valgt fine farger og materialer til buketten og henget. Vi har også fått en god balanse og gode proporsjoner i buketten. Skulle vi gjort noe annerledes, ville vi bygd ut henget litt mer i overgangen fra bukett til heng for å få mer helhet og volum.

Materialene vi brukte: Tykk og tynn blomstertråd, Florateip, ca15 Hvite nelliker, 7 Hjerteranker,3 Orkideer,10 Salalblader,5 Telansia,6 Amarantus.











1 kommentar: